dimecres, 22 de novembre del 2023

El MUCBO acollí la Jornada Micològica de Tardor 2023

Les instal·lacions del MUCBO (Fundació Jardí Botànic de Sóller-Museu Balear de Ciències Naturals) van acollir dissabte (dia 18 de novembre) una nova edició de la Jornada Micològica de Tardor, un esdeveniment divulgatiu que se celebra des de fa quasi dècades i que va ser la primera activitat de divulgació micològica a les Balears.

Un any més l'esdeveniment ha anat a càrrec de la Secció Micològica de la Societat d'Amics del Museu i del Jardí Botànic, en col·laboració amb el MUCBO i amb la participació activa dels seus membres històrics i col·laboradors, com Carles Constantino, Josep Ll. Siquier, Carol Constantino, Joan Planes, Joan Carles Salom, entre d'altres, tots ells experts micòlegs.


Malgrat una climatologia molt adversa, a causa de la manca de pluges durant la tardor, l'exposició de bolets i altres fongs aconseguí reunir un total de 121 espècies, que van ser classificades pels micòlegs i exposades al públic.

Els experts també van atendre els nombrosos visitants que volien identificar els fongs recollits o obtenir informació sobre la seva toxicitat o comestibilitat.

En aquesta ocasió també es complementà l'activitat naturalista-divulgativa amb una demostració de cuina de bolets a càrrec d'alumnes de l'escola d'Hoteleria de la UIB, dirigits pel seu professor Lluís Cardell.



L'activitat també comptà, dos dies abans, amb una interessant conferència titulada "Els bolets i les religions" que va impartir al Museu el conegut mestre cuiner i micòfil Antoni Pinya.

Cal recordar que la secció micològica que actualment depèn de la Societat d'Amics del MBCN-JBS també realitza estudis científics sobre els fongs de les Balears i que els seus membres i col·laboradors han fet al llarg dels anys importants contribucions a la flora micològica de les Balears, a més d'una intensa activitat divulgativa que ha contribuït de forma decisiva a l'interès de la societat mallorquina pel món dels bolets i dels fongs en general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada