diumenge, 27 d’agost del 2017

Una interessant article sobre algues invasores amb participació del Museu

Els doctors Samuel Pinya Fernández i Guillem Mateu Vicens, col·laboradors actius del Museu i membres de la seva Junta Directiva acaben de publicar un interessant article relacionat amb les algues invasores a la Mediterrània. El treball, titulat, Oxidative stress response in the seagrass Posidonia oceanica and the seaweed Dasycladus vermicularis associated to the invasive tropical green seaweed Halimeda incrassata, va ser publicat a Science of Total Environment, juntamement amb altres autors, vinculats a la Universitat de les Illes Balears -on treballen els nostres col·laboradors- .

L'estudi tracta sobre l'espècie invasora Halimeda incrassata (J Ellis) JV Lamoroux, una alga tropical recentment arribada a les aigües de Mallorca. L'objectiu del treball era avaluar l'efecte d'una possible competència entre aquesta invasora, la fanerògama marina Posidonia oceanica i l'alga Dasycladus vermicularis. Els resultats obtinguts permeten concloure que les praderies autòctones de P. oceanica semblen no veure's afectades per l'alga exòtica tot i que aquesta sí que pot ser una espècie competidora per a  D. vermicularis.

Enhorabona a tots dos per aquest treball que posa el nom del museu en la primera línia de la recerca científica internacional en els aspectes més innovadors de la Història Natural.



Referències: A Sureda, S Tejada, X Capó, C Melià, P Ferriol, S Pinya, G Mateu-Vicens, 2017.
Oxidative stress response in the seagrass Posidonia oceanica and the seaweed Dasycladus vermicularis associated to the invasive tropical green seaweed Halimeda incrassata. Science of The Total Environment, 601: 918-925

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada