dilluns, 24 de novembre del 2014

Presentació del catàleg de Myxomicets de Balears

Amb motiu de la celebració al Museu de la Jornada Micològica de Tardor es va celebrar el passat dissabte dia 22 de novembre la presentació del llibre "Myxomycetes de las Islas Baleares. Catálogo de especies" una obra que a partir d'ara serà referència obligada per a tots aquells que s'interessin en l'estudi d'aquest interessant grup de fongs. El catàleg ha estat elaborat pels investigadors Carlos Lado, del Reial Jardí Botànic de Madrid-CSIC i reconegut especialista d'aquest grup i per i Josep Ll. Siquier, micòleg i investigador molt vinculat al Museu i a la seva secció micològica.



El catàleg és fruit d'anys de feina de camp i d'investigació de gabinet d'aquests dos especialistes i posa de manifest la gran importància que tenen els myxomicets en la flora micològica balear en la que s'han citat al llarg dels anys 122 espècies d'aquests fongs la qual cosa suposa el 13 per cent del total d'espècies conegudes a nivell mundial!
Els autors no dubten en qualificar les nostres Illes com un "reservori natural d'aquests microorganismes formadors d'humus que confirma la riquesa biològica de la regió mediterrània, autèntic 'hotspot' de la biodiversitat del planeta".

Una ressenya completa de l'obra dels Drs. Lado i Siquier es pot llegir en aquest enllaç:


Enhorabona als dos autors per aquesta interessant aportació i també l'agraïment del Museu Balear de Ciències Naturals per haver-lo escollit com lloc de presentació de l'obra.


Carlos Lado (esquerra) i Josep Ll. Siquier, amb la seva obra durant la seva presentació al MBCN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada