dissabte, 20 de novembre del 2021

Nova publicació sobre crustacis terrestres (Isòpodes) ibèrics

Un nou treball de zoologia faunística, en aquest cas signat per Lluc Garcia i Daniel Rojas, ha vist la llum aquesta setmana a la Revista de la Sociedad Gaditana de Historia Natural. Es tracta d'una nova aportació del Museu a la fauna d'Isòpodes terrestres (Crustacis) ibèrics. En aquesta ocasió se citen, il·lustren i comenten -baix el punt de vista taxonòmic o nomenclatural- algunes espècies rares o molt escassament assenyalades d'isòpodes terrestres, algunes d'elles esmentades per primera vegada a la fauna d'Andalusia.



Una de les il·lustracions publicades en aquest treball de la Sociedad gaditana de Historia Natural.


Els autors assenyalen que, tot i la seva riquesa deguda a la gran diversitat d'hàbitats i a la seva proximitat al continent africà, la fauna d'Isòpodes terrestres d'Andalusia presenta encara importants llacunes. A més de les espècies endèmiques de la regió, la seva fauna compta amb molts endemismes ibèrics i espècies ibero-africanes, moltes d'elles poc conegudes o encara no descobertes. Aquest treball s'emmarca dins del projecte d'estudi de la fauna ibèrica d'isòpodes terrestres que des de fa anys desenvolupa Lluc Garcia com a investigador independent vinculat al Museu i també com a col·laborador del Grup d'Ecologia Interdisciplinària de la UIB.

Referència: Garcia, L. & D. Rojas. 2021. Isópodos terrestres (Crustacea: Oniscidea) de Andalucía. Nuevas citas y especies interesantes. Rev. Soc. Gad. Hist. Nat., 15: 47-52.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada