divendres, 28 d’abril del 2023

Interessant conferència sobre taurons impartida per Biel Morey

Mig centenar de persones assistiren divendres horabaixa a la conferència "Taurons: històries naturals o perquè mai no ens deixaran de sorprendre", pronunciada pel biòleg Biel Morey, expert en taurons i en altres elasmobranquis i molt involucrat en la seva conservació a les Balears i a la Mar Mediterrània.

La conferència es va emmarcar dins del cicle "Xerrades Naturalistes" que organitza la Societat d'Amics del Museu i del Jardí Botànic en col·laboració amb la Fundació JBS-MBCN.

El conferenciant, després de ser presentat pel president de la Societat d'Amics -Amador Estarellas- va captivar l'atenció dels assistents i els va conduir de forma amena i rigorosa a través de la Història Natural dels animals marins més mitificats i alhora desconeguts.

Morey, no es limità a aportar detallades dades morfològiques, biològiques i ecològiques sobre les espècies mediterrànies sinó que també va explicar molts altres aspectes sobre els elasmobranquis, normalment més coneguts com a "peixos cartilaginosos", denominació que inclou rajades, taurons i altres grups, amb més de 800 espècies a escala mundial.

Els assistents van poder gaudir especialment d'alguns vídeos sobre els interessants i sorprenents sistemes de reproducció de taurons i rajades i prendre consciència de la vulnerabilitat de moltes de les espècies, algunes d'elles en greu perill d'extinció.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada