dimecres, 22 de novembre del 2023

Firmat el conveni entre el MUCBO i la Societat d'Amics

Assistents a la firma del conveni. Asseguts, Amador Estarellas (president de la Societat d'Amics MBCN-JBS); Sebastià Aguiló (Vicepresident de la Fundació) i Daniel Gallego (gerent). Drets, Carles Constantino i Joan Arbona, membres de la directiva de la Societat d'Amics. 

Aquest dimecres (22/11/2023) ha tingut lloc a les instal·lacions del MUCBO (Fundació Jardí Botànic de Sóller-Museu Balear de Ciències Naturals) la signatura del conveni entre la Fundació i la Societat d'Amics del Museu i del Jardí Botànic.

Per part de la Fundació ha signat el conveni el seu vicepresident, Sebastià Aguiló, que és patró en representació municipal. Per part de la Societat d'Amics del MBCN-JBS ha signat el president de l'Associació, Amador Estarellas.

Aquest conveni era necessari a conseqüència del procés de reunificació del Museu Balear de Ciències Naturals i el Jardí Botànic de Sóller que va suposar fa uns anys una integració del museu dins la Fundació.

Cal recordar que la Societat d'Amics va ser la fundadora del museu i del jardí botànic i va gestionar ambdues seccions des de la seva inauguració, l'any 1993, fins a l'any 1997 quan es creà la fundació del Jardí Botànic. La Societat, en col·laboració amb l'Ajuntament va seguir gestionant el museu fins a l'any 2020. El febrer de 2020 ambdues parts es van tornar a unificar baix la mateixa Fundació.

Mitjançant aquest conveni la Societat d'Amics cedeix a la Fundació JBS-MBCN els materials del Museu  de la seva propietat, perquè segueixin formant part com fins ara del Museu o del Jardí, tot i que en manté la titularitat (mobiliari, exposicions, algunes col·leccions, etc. i en general tots els fons que no son de titularitat municipal o de la mateixa Fundació). El conveni contempla també que la Societat segueix tenint al Museu la seva seu social, així com el dret dels seus socis a tenir entrada gratuïta i a la participació preferent en les activitats del MUCBO. També es compromet a seguir col·laborant amb el Museu i el Jardí en les tasques de conservació, recerca científica, divulgació i difusió. La Societat d'Amics també seguirà col·laborant econòmicament amb les finalitats del Museu de Ciències Naturals i del Jardí Botànic i, en la seva qualitat de Patró de la Fundació (amb dos representants), a seguir vetllant i treballant per al dia a dia i per al futur d'aquesta institució.

Lluc Garcia, Amador Estarellas, Carles Constantino, Joan Arbona, Sebastià Aguiló, Daniel Gallego i Rafel Matamales, davant el Museu.

A més dels signants, a l'acte de signatura assistiren també el gerent de la Fundació MUCBO, Daniel Gallego; el conservador del Museu, Rafel Matamales; i, una representació de la junta directiva de la Societat d'Amics, Carles Constantino, Joan Arbona i Lluc Garcia.

La Societat d'Amics del Museu Balear de Ciències Naturals i del Jardí Botànic de Sóller compta actualment amb més de 300 socis. Organitza activitats divulgatives pel seu compte o en estreta col·laboració amb el Museu i el Jardí Botànic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada