dimarts, 17 de setembre del 2013

La flora fòssil del Burdigalià de la col·lecció del Museu, a revisió

El Dr. Eduardo Barrón, de l'IGME, treballant aquests dies al Museu.
El Dr. Eduardo Barrón López, paleobotànic investigador del Museo Geominero del Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME) ha iniciat aquests dies al Museu un treball de revisió de la la flora fòssil del Burdigalià de Mallorca de les nostres col·leccions. El museu compta entre el seu fons amb nombrosos exemplars de fòssils de plantes que sobretot formen part del llegat de Joan Bauzá Rullan i també de la col·lecció Colom. Aquest material procedeix, principalment, del jaciment del Collet de Bini (Fornalutx) i té un gran valor històric i paleontològic. Els jaciments amb fòssils de plantes del Burdigalià de Mallorca foren descrits inicialment pel paleobotànic G. Depape i pel geòleg P. Fallot (1928) i posteriorment aquesta flora va ser descrita per  J. Arènes i per G. Depape, en diversos treballs realitzats independentment o en col·laboració (1951, 1954, 1956). També hi varen dedicar treballs i notes Joan Bauzá i el mateix G. Colom.



Alguns dels exemplars de flora Burdigaliana de la col·lecció del Museu.
Aquests autors, en els seuss treballs  i descripcions, plantejaren que aquesta flora estava constituida per formes que encara habiten en l'actualitat el continent europeu, però que en la seva gran majoria estava composta per gèneres actualment absents de la flora europea i que es troben ara en regions subtropicals d'Amèrica, d'Àfrica o de Macaronèsia.  Ara, moltes dècades després aquest material dipositat al nostre museu  tornarà a ser estudiat i reinterpretat pel Dr. Barrón, a la llum dels actuals coneixements paleobotànics.

Eduardo Barrón és paleobotànic investigador del Museo Geominero, passa uns
dies a Sóller per estudiar aquest interessant material.
Esperem que hi hagi resultats interessants i que les col·leccions del museu es revaloritzin un cop més  baix el punt de vista científic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada