dimecres, 25 de març del 2015

Trobada internacional de biologia subterrània

Tenim el plaer d'anunciar que el Museu Balear de Ciències Naturals acollirà el proper setembre el IV Encuentro Ibérico de Biología Subterránea (EIBS) que reunirà a Sóller especialistes d'Espanya i Portugal. Aquest esdeveniment estarà en la mateixa línia de les anteriors trobades que es van celebrar per primera vegada a València l'estiu de l'any 2009, per iniciativa del Museu Valencià d'Història Natural i que van tenir continuitat en ulteriors edicions dutes a terme a la Universitat d'Aveiro (Portugal) el 2011, i al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el 2013.

Recentment s'ha convidat el museu solleric a organitzar -juntament amb l'Institut Mediterrani d'Estudis avançats de Balearers (IMEDEA-CSIC) - l'edició d'enguany d'aquesta aquesta trobada bianual de tècnics i investigadors en biologia subterrània de la Península Ibèrica, Balears i de les illes macaronèsiques. Els organitzadors han pensat en la idoneïtat de l'illa de Mallorca, d'una part per les bones comunicacions existents entre l'arxipèlag i la resta del territori marc de les jornades i també per la importància històrica que en el seu moment van jugar les Illes Balears en el desenvolupament de la bioespeleologia. Una tradició que el Museu Balear de Ciències Naturals s'ha esforçat en mantenir en la mesura de les seves possibilitats, tant pel que fa als aspectes científics com als divulgatius.

El IV EIBS tractarà sobre la biodiversitat, l'ecologia i la conservació de la fauna de les cavitats subterrànies i d'altres hàbitats hipogeus de la Península Ibérica, Balears i Macaronèsia (Canàries, Azores i Madeira), a través de sessions de comunicacions orals i de posters. Es preveu també la organització prèvia d'un seminari teòrico-pràctic sobre biologia subterrània així com altres activitats, excursions, etc. L'objectiu és presentar i debatre resultats i avenços en el camp de la biologia subterrània i també possibilitar la presentació de projectes relatius a aquest camp de la ciència.

La trobada tendrà lloc els dies 25,26 i 27 de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada