diumenge, 24 de març del 2013

Hannah (Aina) Bonner, el Triàsic i els nins



Un llibre fantàstic el que la ilustradora mallorquina i nord-americana Aina (Hanna) Bonner va presentar el passat dissabte dia 16 d'abril al Museu Balear de Ciències Naturals. Sens dubte el terme Triàsic no és tan popular entre els nens com ho ha arribat a ser "Juràssic", però ara al menys ja el coneixen. Una aportació important a la divulgació de la paleontologia i els temps geològics a través de la col·lecció per a infants editada per la National Geographic Society.


Davant un nombrós i interessat públic,  Hanna captivà els menuts amb les seves explicacions sobre els animals d'aquest interessant període de la història de a terra i de la vida.

Els seus dibuixos tot i estar pensats per a nins han estat documentats fins el més mínim detall gràcies a la col·laboració que ha mantingut amb especialistes, amb els quals ha comptat també per il·lustrar i escriure els altres dos volums de la seva trilogia dedicada a aquest mateix tema.

Després de la presentació es va fartar de posar la seva firma als llibres adquirist pels, tal volta, futurs paleontòlegs.










A més, els assistents, pares, mares i nins, van poder participar en un taller de pintura, i també conèixer els fòssils triàsics de l'exposició paleontològica del museu.

Tot i que els restes d'aquest període són escassos a les illes Balears el museu en conserva alguns d'interessants, tant de l'illa de Mallorca, on s'han localitzat cefalòpodes del gènere Ceratites i també icnofòssils d'un rèptil (probablement Cheirotherium), com dels jaciments clàssics del triàsic de la Península Ibèrica.


Un interessant dissabte per a tots.


Hanna Bonner





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada