dimarts, 24 d’abril del 2018

El Dr. Samuel Pinya publica un llibre sobre Alytes muletensis, el 'ferreret'


El Dr. Pinya (amb samarreta groga) durant la presentació del llibre. Amb Claudia Castaño, Lleonard Muntaner i el Dr. Antoni Martínez-Taberner de la UIB, durant la presentació del llibre (Foto J. Serra/diari Última Hora)
 El Dr. Samuel Pinya Fernández, profesor i ivestigador d'Ecologia Interdisciplinària de la UIB, membre de la Junta de Govern del Museu i científic col·laborador, va presentar fa uns dies a Palma el seu darrer llibre dedicat íntegrament al 'ferreret', Alytes muletensis, un dels amfibis més amenaçats de la fauna europea, endèmic de Mallorca. Així i tot, fruit dels seus estudis sobre l'espècie el Dr. Pinya ha posat de manifest en aquest llibre que les poblacions de ferreret, concentrades a la Serra de Tramuntana, s'han triplicat des de l'any 1991. L'obra ha estat publicada per la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració de Ferrer Hotels i editada per Lleonard Muntaner.

Portada del llibre, editat per Lleonard Muntaner.
El llibre serà distribuït a tots els centres educatius i les biblioteques de Balears com a eina divulgativa d'una de les espècies més importants en l'àmbit de la conservació de la biodiversitat de les Illes, amb una presència a aquestes anterior a l'arribada de l'home.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada