diumenge, 29 d’abril del 2018

Participació de Guillem Mateu i Terean Sebastian al congrés de la European Geosciences Union


Enguany el Congrés, celebrat d Viena, reuní a 15.075 científics procedents de 106 països
(Foto: EGU)
El nom del Museu Balear de Ciències Naturals ha tornat a sortir a un esdeveniment científic internacional, en aquest cas de la mà del Dr. Guillem Mateu, director científic del museu i membre de la Directiva, i de Terean Sebastián, també component de la Junta del Museu. Ambdós, juntament amb Anna Khokhlova, de la Càtedra 'Guillem Colom Casasnovas' de la UIB (a la qual també pertanyen els altres dos coautors) van participar a mitjans d'abril a l'edició 2018 del Congrés de la European Geosciencies Union, celebrat a Viena. Es tracta d'un congrés internacional de caràcter interdisciplinar que reuneix milers d'investigadors de múltiples disciplines en el camp de les geociències. En l'edició de 2018 hi han participat 15.075 científics procedents de 106 països de tot el món.
Els tres científics mallorquins van presentar la comunicacó titulada "Epiphytic foraminiferal índices as bioindicators in Mediterranean seagrass meadows" . Es tracta d'una aportació novedosa a la utilització dels foraminífers epifíts -que viuen sobre diverses parts de Posidonia oceanica- a les praderies d'aquesta fanerògama marina, endèmica de la Mediterrània, a Balears.
Els foraminífers -petits protozous marins amb closca- troben en les fulles i els rizomes de posidònia un substrat adequat per a viure, juntament amb molts d'altres petits organismes bentònics i tenen gran utilitat com a bioindicadors de la qualitat ambiental de les aigües que habiten. En aquest estudi els autors han proposat un seguit de canvis en el sistema de fer servir aquests protozous amb aquesta finalitat.

La investigació ha estat desenvolupada en el marc de la Càtedra de Micropaleontologia Guillem Colom de la UIB, vinculada al nostre Museu a través del llegat del científic Guillem Colom Casasnovas (1900-1993), un dels pioners en l'estudi del foraminífers a Espanya.

Enhorabona als autors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada