diumenge, 5 de juny del 2022

Interessant i inspiradora conferència sobre sistemàtica i biodiversitat


La Dra. María Capa va ser presentada pel Dr. Guillem Mateu, membre de l'Associació

Divendres passat va tenir lloc al Museu una nova conferència del cicle 'Xerrades naturalistes al Museu' organitzat per l'Associació MBCN. En aquest cas la xerrada va anar a càrrec de la Dra. María Capa, investigadora i professora de la UIB i reconeguda experta en biodiversitat i taxonomia, especialitzada en l'estudi dels anèl·lids marins.

Maria Capa va captivar l'atenció dels assistents des del primer moment, ja a partir del suggestiu títol de la seva conferència ¿Es importante estudiar bichos?

A través de molt interessants exemples extrets de la seva pròpia trajectòria de recerca científica, la conferenciant plantejà, de forma molt didàctica, alguns temes i qüestions que van anar des del mateix concepte d'espècie fins al repte que suposa el descobriment de tota la biodiversitat mundial, a hores d'ara encara lluny de ser assolit.

Maria Capa va parlar també de les noves tècniques genètiques i moleculars que, sumades a la taxonomia clàssica, s'utilitzen ara per mapejar poc o poc la vida sobre el planeta i que a, escala local, han estat utilitzades amb èxit en estudis de biodiversitat marina realitzats en el Mar Balear per l'equip d'investigació del que forma part.


María Capa és especialista en anèl·lids marins, camp en el qual ha fet importants descobriments a diverses parts del món.

També avançà en exclusiva el recent descobriment d'un invertebrat cavernícola dut a terme pel seu equip en un llac anquialí d'una cavitat costanera de Mallorca, el que suposa un dels principals descobriments bioespeleològics de Balears de les darreres dècades que prest serà publicat.

La xerrada va finalitzar amb una animada tertúlia sobre alguns dels aspectes plantejats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada