dijous, 24 de novembre del 2022

Tardor d'activitats divulgatives al Museu

Durant els darrers dos mesos el Museu Balear de Ciències Naturals ha dut a terme un seguit d'activitats culturals i divulgatives, tant per iniciativa de la Societat d'Amics com de la Fundació JBS-MBCN.  Es tracta d'activitats obertes al públic que s'afegeixen a la tasca divulgativa i a l'animació pedagògica que duen a terme tant el museu com el jardí botànic.

A principis d'octubre es va dur a terme una interessant xerrada sobre les papallones de les Balears, a càrrec del jove naturalista especialitzat en lepidòpters Xisco Truyols Henares.


Xisco Truyols parlà dels lepidòpters de Balears, la seva diversitat i conservació

Una altra activitat que va tenir molt d'èxit va ser a conferència impartida a mitjans d'octubre pel conservador del Museu, Rafel Matamales amb el títol "Els habitants de la mar de Mallorca durant el temps dels dinosaures”, en la que va parlar dels fòssils de rèptils marins que habitaven fa 230 milions d'anys el mar on actualment hi ha l'illa de Mallorca. En aquesta xerrada Matamales tractà sobre alguns dels fòssils del Museu que documenten aquesta antiga fauna marina.


Un moment de la conferència de Rafel Matamales sobre els fòssils marins més interessants descoberts a Mallorca

També el mes d'octubre, aquest cop per iniciativa de la secció d'Ornitologia i Conservació de la Societat d'Amics del Museu de Ciències Naturals i del Jardí Botànic, va tenir lloc una xerrada a càrrec de Manolo Suárez, de la secció ornitològica del GOB, sobre les aus urbanes que es poden veure a la Vall de Sóller. La conferència es complementà amb una sortida d'observació pels entorns sollerics.


Xerrada de Manol Suárez, del GOB, sobre els ocells de la Vall

Finalment cal ressenyar el gran èxit de la xerrada sobre bolets i fongs impartida el passat dia 18 de novembre per Carles Constantino, de la secció Micològica de la Societat d'Amics del Museu. En aquest cas la conferència abordà des d'aspectes generals relacionats amb el Regne dels Fongs fins a particularitats de la nostra flora micològica, espècies rares o poc comunes i recents descobriments. La conferència s'emmarcava en el programa de la tradicional Jornada Micològica de Tardor que, per primera vegada en molts anys, es va haver de cancel·lar a causa de la gran sequera que ha afectat la Vall aquest any i que ha suposat una molt escassa sortida de bolets als nostres boscos i garrigues.


Gran èxit de la conferència de Carles Constantino sobre els bolets, en el marc de la Jornada Micològica de tardor. L'exposició de fongs s'hagué de suspendre a causa de la sequera (Foto Fundació JBS-MBCN)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada