dijous, 29 d’octubre del 2015

El Museu organitzà i acollí el IV encuentro Ibérico de Biología Subterránea

Els participants al IV encuentro, davant el Museu.
El Museu Balear de Ciències Naturals, en col·laboració amb l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats va acollir el darrer cap de setmana de setembre el IV Encuentro Ibérico de Biología Subterránea que va reunir a una trentena d'especialistes en la biologia de les coves, aigües subterrànies i altres ambients hipogeus.

La trobada es va iniciar divendres vespre al Museu amb una recepció als participants. El director del Museu, Guillem Mateu, els donà la benvinguda mentre que altres membres de la organització mostraren el museu i les seves col·leccions als que s'hi mostraren interessats.

El dissabte es va desenvolupar la jornada de comunicacions amb sessions que van durar tot el dia. La conferència inaugural, dictada pel Dr. Vicente Ortuño de la Universitat d'Alcalà de Henares va comptar amb l'assistència del batle, Jaume Servera i del regidor de Medi Ambient, Josep Ll. Puig. El final del dia es va dur a terme una taula rodona sobre conservació dels hàbitats subterranis en la que van intervenir Antonio Pérez, del Grup d'Espeleologia de Villacarrillo de Jaén; Pedro Oromí de la Universitat de La Laguna (Tenerife); Ivan Ramos, del Servei de Protecció d'Espècies del Govern Balear i Carles Ribera, de la Universitat de Barcelona.

El diumenge els participants van participar en una excursió a la Coves de Campanet, comentada per Joan Fornós (UIB) i Àngel Ginés (Grup Espeleològic Est i MBCN) que continuà amb un interessant recorregut per les principals zones càrstiques de la Serra de Tramuntana.

Una completa crònica (en castellà) de la trobada la podeu trobar al blog "La biología subterránera, un mundo por conocer" de Toni Pérez Fernández, al següent enllaç.
http://bioespeleologia.blogspot.com.es/2015/09/cronica-del-iv-encuentro-iberico-de.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada