dimecres, 28 d’octubre del 2015

Presentat un nou volum sobre l'obra científica de Guillem Colom Casasnovas

El dia 4 de setembre el Museu va acollir la presentació del darrer volum de "L'obra científica de Guillem Colom Casasnovas (1900-1993)", publicat per l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO), en col·laboració amb la Càtedra Guillem Colom Casasnovas de la Universitat dels Illes Balears (UIB) i el Museu Balear de Ciències Naturals.
El Dr. Guillem Mateu Vicens, director del Museu i coautor de l'obra, va presentar el llibre juntament amb dels Drs. Juan Usera i Carmen Alberola, investigadors de la Universitat de València i també coautors i el Dr. Eduardo Balguerías, director de l'Institut Espanyol,d'Oceanografia (IEO). Aquest va recordar la figura de l'impulsor, coordinador i coautor d'aquest treball, el Dr. Guillem Mateu Mateu, micropaleontòleg, professor emèrit de la UIB i investigador del Centre Oceanogràfic de Balears que va finar el 21 de març de 2015.

L'obra consta de tres volums i ha comptat també amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears. Recull la vasta obra científica de Guillem Colom, naturalista i pioner de la micropaleontologia espanyola, i en ella es revisen i actualitzen les espècies de foraminífers que va descriure al llarg de la seva carrera. Ca recordar que la important col·lecció i arxiu documental de Guillem Colom es conserva al nostre Museu.




Tres moments de l'acte de presentació que va tenir lloc al museu el dia 4 de setembre. A la foto de d'alt de tot, d'esquerra a dreta Juan Usera, Eduardo Balguerías, Guillem Mateu y Carmen Alberola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada