dilluns, 25 d’octubre del 2021

El Museu, present a les Jornades d'Estudis Locals dedicades a Guillem Colom

 Els propers divendres i dissabte, dies 5 i 6 de novembre, se celebrarà la XVI edició de les Jornades d'Estudis Locals de Sóller i Fornalutx, un esdeveniment organitzat pel Grup de Recerca i Estudis Sollerics en el qual el nostre Museu tindrà enguany un doble protagonisme. Cal recordar en primer lloc que aquesta edició de les Jornades es desenvoluparà enguany al casal municipal de Can Xoroi, a Fornalutx, i que està dedicada al naturalista Guillem Colom Casasnovas , fill il·lustre de Sóller i membre d'honor del nostre Museu, on es conserven les seves col·leccions i fons bibliogràfic i documental.

Per aquest motiu la ponència inaugural de les Jornades anirà a càrrec del Dr. Guillem Mateu Vicens, membre de l'equip de col·laboradors del Museu, professor de la UIB i directiu de l'Associació Museu Balear de Ciències Naturals. La ponència inaugural durà per títol "Algunes de les principals contribucions científiques de D. Guillem Colom Casasnovas" i s'impartirà el divendres dia 5, a les 19:45 h., coincidint amb l'acte oficial d'obertura de les Jornades.

Per part nostra també presentarà una comunicació Lluc Garcia, amb el títol "Guillem Colom i les pluges de fang de 1947". Aquesta comunicació ha estat programada per a la sessió matutina de dissabte, dia 6, a les 09:30.

Al llarg de les Jornades, en les que es presentaran diversos temes relacionats amb història, geografia, cultura, arquitectura, arqueologia i medi ambient relacionals amb la Vall, també hi haurà altres comunicacions dedicades al naturalista solleric, però sobre altres aspectes no científics de la seva vida. Així, divendres a les 17:15 l'historiador Antoni Quetglas llegirà la comunicació titulada "Guillem Colom Casasnovas i la Unión de Intelectuales Católicos (1950-1953)".

Aquesta edició de les Jornades té un especial significat pel nostre Museu atès que Guillem Colom Casasnovas, de reconegut prestigi científic en l’àmbit internacional, inspirà la seva creació i va ser un dels seus principals avaladors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada