divendres, 29 d’octubre del 2021

L'associació "Museu Balear de Ciències Naturals" compleix avui 40 anys

Avui, dia 29 d'octubre de 2021, es compleixen quaranta anys de la creació oficial de l'associació Museu Balear de Ciències Naturals. El 29 d'octubre de 1981 aquesta entitat sense ànim de lucre va ser oficialment registrada al registre d'associacions de Balears. Un any abans diversos naturalistes de Sóller i Mallorca ens havíem unit per crear a Sóller el que seria el primer museu d'història natural i el primer jardí botànic de l'Illa. L'objectiu principal era aconseguir que el llegat dels naturalistes mallorquins, i molt especialment dels vinculats amb Sóller com Guillem Colom Casasnovas i Joan Bauzà Rullan, no es dispersessin i romanguessin al municipi. Aquests dos il·lustres naturalistes, i d'altres científics, es van entusiasmar amb la idea i van ser els principals avaladors del projecte. Deu anys després d'haver-se creat l'associació -l'any 1992- es va inaugurar el museu de ciències naturals homònim que incloïa la primera fase del jardí botànic, dedicada a la flora balear.



Les finalitats de l'associació eren i són  despertar l'interès públic per la natura i el medi ambient,  millorar-ne el coneixement promovent la recerca naturalista i donar a conèixer la biodiversditat i la gea de les Balears a través del museu i del jardí botànic. A la imatge superior una activitat pública celebrada al museu. A baix una de les moltes activitats formatives organitzades per l'associació.

Tot i que des de fa un temps que el museu ha passat a ser gestionat per la fundació Jardí Botànic de Sóller, l'associació forma part del Patronat de la Fundació, des d'on i segueix treballant perquè el museu i el jardí continuïn progressant com a institucions científiques i divulgadores de la natura, una tasca que, almenys de forma oficial, va néixer fa quatre dècades tal dia com avui.

Felicitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada