dilluns, 19 de setembre del 2022

Una nova espècie fòssil de caragol terrestre del gènere Iberellus


La revista científica Nemus, especialitzada en Història Natural, ha publicat en el seu darrer número la descripció d'una nova espècie fòssil de caragol terrestre del gènere Iberellus, endèmic de les Balears.

L'autoria de la nova espècie és del naturalista especialitzat en paleontologia Josep Juàrez Ruiz, col·laborador del Museu Balear de Ciències Naturals i del malacòleg Christian R. Altaba.

La nova espècie fòssil ha rebut el nom d'Iberellus colladoi i els exemplars procedeixen d'un jaciment del Pliocè (Zanclià inferior), el que, segons els seus autors, suposa la primera cita del gènere en aquest primerenc període del Quaternari, que començà fa 5,33 milions d'anys.

Els tipus de la nova espècie han estat dipositats al Museu Balear de Ciències Naturals, que conservava a la seva col·lecció de paleontologia una part dels exemplars estudiats.

Enhorabona als autors.

Una de les figures del treball de Juárez i R. Altaba en la que es mostren els exemplars tipus de la nova espècie, dipositats al Museu (Imatge difosa per Josep Juárez a les seves xarxes socials).

Referència: Juárez-Ruiz, J. & C. R. Altaba, 2022. Evidències primerenques del gènere Iberellus Hesse, 1908 (Gastropoda: Stylommatophora: Helicidae: Allognathini) al Pliocè inferior de Mallorca amb descripció d'Iberellus colladoi sp. nov. Nemus, 12 (2022): 187-193.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada